Život na zemlji

NIS ilustracija život na zemlji

Autor ilustracije:

NIS
Srđa Dragović

Imamo samo jednu Zemlju i iz dana u dan radimo na tome da ona bude bolje i lepše mesto za sve nas. O tome da održivi razvoj nije samo strateško opredeljenje naše kompanije, već i nastojanje menadžmenta i zaposlenih da ličnim angažmanom doprinesu opštem boljitku, najbolje govore aktivnosti Kluba volontera NIS-a.

Više od 500 naših zaposlenih, čija nas posvećenost plemenitim ciljevima čini ponosnim, osmislili su i sproveli brojne akcije sa fokusom na podršku socijalno ugroženim kategorijama, deci i omladini, uređenje prostora u dečjim bolnicama, kao i zaštiti životne sredine.

Samo u 2019. godini naše kolege su ostvarile preko 1.700 volonterskih sati, ulepšavajući prostorije Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupićˮ u Beogradu, prostorije vrtića u Sefkerinu, dvorište Udruženja za lica sa smetnjama u razvoju „Altruistˮ u Žablju, škole „Milan Petrovićˮ u Novom Sadu i beogradske Osnovne škole „Rade Drainacˮ. Našim volonterima je posebno bilo dragoceno vreme koje su posvetili druženju sa decom i omladinom iz ovih ustanova, a njihov angažman nagrađen je i Nacionalnom nagradom za volontiranje u kategoriji „Iskorak godine“ koju dodeljuje Forum za odgovorno poslovanje.

Ciljevi održivog razvoja

Ilustracijama mladih umetnika predstavljeno je 12 odabranih ciljeva propisanih od strane UN-a, za čiju se realizaciju zalažemo.

SAZNAJ VIŠE