Nagrade

NIS – najpoželjniji poslodavac u Srbiji

Istraživanje portala Infostud

09.09.2020.

Kompanija NIS je najpoželjniji poslodavac u Srbiji prema rezultatima istraživanja „TalentX“ koje je sproveo specijalizovani portal Poslovi.infostud.com. Proglašenje pobednika organizovano je danas na vebinaru ovog vodećeg sajta za zapošljavanje u Srbiji na kome su učestvovali predstavnici kompanija učesnica istraživanja.

U anketi je učestvovalo više od 10.000 ispitanika, a pored odabira najboljih, učesnici su odgovorili na pitanje šta poslodavca čini atraktivnim i naveli da najviše cene – finansijski stabilno poslovanje, prijateljsko i prijatno radno okruženje, kao i jasan i fer sistem nagrađivanja. Prema istraživanju, pored prvoplasiranog NIS-a, na listi najpoželjnijih poslodavaca su i Air Serbia kao drugoplasirani i Coca Cola HBC, kao trećeplasirani.

“Zadovoljstvo je biti najpoželjniji poslodavac, ali je teško dostići i sačuvati tu poziciju. Novi uslovi poslovanja i organizacije su sve nas, poslodavce, stavili na test poverenja i toga šta su prioriteti. Mi smo kao prioritet izabrali pouzdanost i kontinuitet u radu i poslovanju, trudeći se da nas naši zaposleni vide kao partnera u vremenima koja menjaju naš stil života i rada“, istakla je Alisa Evsina, HR direktor u NIS-u.

„Uporedo sa prilagođavanjem na nove okolnosti, trudimo se da pratimo sve moderne trendove i idemo u korak sa vremenom i novim generacijama. Osluškujemo naše kolege i njihove potrebe, osluškujemo šta kaže tržište rada i tako kreiramo agendu koja će, verujemo, imati pozitivan uticaj na naše poslovanje. Iza nas je veliki broj uspešnih inicijativa, ali svakako nastavljamo dalje sa ciljem da sve naše kolege, kojih je preko 11.000, budu zadovoljnije”, navela je Alisa Evsina.

Kao kompanija koja stalno ulaže u razvoj zaposlenih, NIS je u 2020. godini kreirao nove razvojne programe za različite ciljne grupe, uveo fleksibilne oblike rada, a u prvom polugodištu tekuće godine je realizovano više od 460 profesionalnih i tehničkih obuka.

Takođe, NIS ima jedan od najboljih kolektivnih ugovora u regionu, realizuje atraktivan program studentske prakse NIS Calling, kao i program „Povratak u Srbiju“ kojim nastoji da domaće stručnjake koji rade u inostranstvu vrati u zemlju i ponudi im rad na atraktivnim projektima kompanije. U kompaniji se neguje princip jednakih šansi za sve zaposlene i razvija kultura saradnje, transparentnosti i inovativnosti.

This site is registered on wpml.org as a development site.