Kvalitetno obrazovanje

NIS kalendar

Autor ilustracije:

NIS
Irena Gajić

Za nas je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija u budućnost, a obrazovani mladi ljudi temelj razvoja svake zemlje. Želeći da doprinesemo unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji i da učenicima i studentima omogućimo savremene uslove za školovanje, do sada smo u domaći prosvetni sistem uložili preko 5,5 miliona evra.

U 2012. godini smo pokrenuli program „Energija znanja“ putem kog sarađujemo sa vodećim domaćim i međunarodnim obrazovnim i naučnim institucijama, stipendiramo najbolje studente, podržavamo učenike koji našu zemlju predstavljaju na međunarodnim takmičenjima iz fizike, matematike i hemije.

Renovirali smo i opremili više od 60 učionica i laboratorija na fakultetima i u školama širom Srbije.

Stipendirali smo preko 100 studenata na fakultetima u Srbiji i Ruskoj Federaciji, a deo njih već je zaposlen u NIS-u i daje snažan zamah razvoju naše kompanije. Napori koje smo uložili rezultirali su time da je NIS postao prva kompanija u Srbiji koja je dobila „Svetosavsku nagradu“ Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ova nagrada za nas je dodatna inspiracija da istrajemo u ulaganjima u obrazovni sistem Srbije. Pored naših redovnih ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, promociju nauke i talentovane učenike i studente, u narednom periodu u fokusu našeg ulaganja biće bezbednost učenika u školama i digitalizacija nastavnog programa kako bismo doprineli da naša zemlja izazove ubrzanog tehnološkog napretka pretvori u svoje razvojne šanse. U te svrhe uložićemo još gotovo milion evra.

Ciljevi održivog razvoja

Ilustracijama mladih umetnika predstavljeno je 12 odabranih ciljeva propisanih od strane UN-a, za čiju se realizaciju zalažemo.

SAZNAJ VIŠE