Informacije o kompaniji

NIS Grupa je jedan od najvećih vertikalno integrisanih energetskih sistema u Jugoistočnoj Evropi.

NIS je danas jedna od najuspešnijih kompanija i najveći budžetski davalac u Srbiji.

Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i prirodnog gasa, promet širokog asortimana naftnih i gasnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Sedište NIS-a i glavni proizvodni kapaciteti nalaze se u Republici Srbiji: naftna i gasna nalazišta, Rafinerija nafte Pančevo, skladišta, kao i mreža benzinskih stanica.

Osim u Srbiji, NIS delatnost razvija i u regionu Balkana. Regionalna ekspanzija odvija se u dva osnovna pravca – na polju istraživanja i proizvodnje nafte i gasa (u Rumuniji i Bosni i Hercegovini) i kroz razvoj maloprodajne mreže (u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji). NIS na tržištu Balkana upravlja mrežom od preko 400 benzinskih stanica u dva brenda – NIS Petrol i premijum brend GAZPROM. Pored toga, NIS je aktivan i na polju trgovine električnom energijom gde je, pored tržišta Srbije, prisutan i na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Mađarske.

Mapa

Zemlje poslovanja 

Osim Srbije, NIS razvija delatnost i u drugim državama

SAZNAJ VIŠE

NIS Grupa u 2020.

15,8
15,8

milijardi dinara – Ostvarena EBITDA

29,7
29,7

milijardi dinara – pozitivan novčani tok

25,3
25,3

milijardi dinara investicija

15,8

milijardi dinara – Ostvarena EBITDA

29,7

milijardi dinara – pozitivan novčani tok

25,3

milijardi dinara investicija

Cilj NIS-a je da bude primer drugima po efikasnosti poslovanja i dinamici održivog razvoja, kao i da u izazovnim makroekonomskim okolnostima obezbedi nove vrednosti za svoje akcionare, zaposlene i zajednicu u kojoj posluje.

Pored poslovnih aktivnosti, NIS realizuje i brojne društveno odgovorne projekte čiji je cilj da se unapredi život zajednice u kojoj kompanija posluje. Napori NIS-a u ovoj oblasti posebno su fokusirani na mlade ljude koji su nosioci budućeg razvoja.

Ruska kompanija „Gasprom njeft“ poseduje 56,15 % akcijskog kapitala NIS-a, dok je 29,87% akcija u vlasništvu Republike Srbije. Ostatak pripada građanima, zaposlenima, bivšim zaposlenima i drugim manjinskim akcionarima. Akcijama NIS-a trguje se na Beogradskoj berzi.

KOMPANIJA

Istorija

NIS je kompanija sa bogatom istorijom. Od 1949. godine kada su se začeci jugoslovenske naftne privrede tek nazirali, razvila se uspešna energetska kompanija.

SAZNAJ VIŠE
KOMPANIJA

Upravljanje

Efikasan rad organa upravljanja NIS-a obezbeđuje stabilan razvoj kompanije i predstavlja zalog poverenja akcionara, investitora i partnera.

SAZNAJ VIŠE
PROIZVODI I USLUGE

Posedujemo široku paletu proizvoda i usluga

Proizvodi i usluge po najvišim svetskim standardima – naši potrošači zaslužuju najbolje.

SAZNAJ VIŠE
This site is registered on wpml.org as a development site.