Dostupna i obnovljiva energija

NIS Sergej Tucakov ilustracija

Autor ilustracije:

NIS
Sergej Tucakov

Odgovoran odnos prema resursima jedan je od temelja održivog razvoja naše kompanije. Tržištu isporučujemo energiju koju proizvodimo na ekološki odgovoran način i svake godine nastojimo da unapredimo zaštitu životne sredine. Svi naši projekti, pored ekonomskih koristi, donose dobrobit zajednici u kojoj poslujemo, kao i generacijama koje dolaze.

Od 2013. godine uložili smo više od 20 miliona evra u izgradnju malih elektrana na naftnim i gasnim poljima u Srbiji, u kojima se iz gasa koji je ranije spaljivan na baklji proizvode toplotna i električna energija koja se prodaje na slobodnom tržištu. Na ovaj način ostvarili smo nove vrednosti za naše zaposlene i akcionare, ali i značajno smanjili emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Takođe, NIS je prva maloprodajna mreža u Srbiji koja je u svoju ponudu uvrstila komprimovani prirodni gas koji se zbog svojih ekonomskih benefita i ekoloških prednosti naziva energentom budućnosti. Komprimovani prirodni gas za industrijsku potrošnju proizvodi se u NIS-ovom postrojenju na gasnom polju Ostrovo čime obezbeđujemo novu energiju za razvoj domaće privrede, ali i podstičemo odgovornost prema životnoj sredini.

Ciljevi održivog razvoja

Ilustracijama mladih umetnika predstavljeno je 12 odabranih ciljeva propisanih od strane UN-a, za čiju se realizaciju zalažemo.

SAZNAJ VIŠE