Čista voda i sanitarni uslovi

NIS ilustracija

Autor ilustracije:

NIS
Marina Milanović

Zahvaljujući unapređenju tehnologije recikliranja vode u Rafineriji nafte u Pančevu, za tri godine sačuvamo količine vode koje su proporcionalne celom Savskom jezeru. Konstantna briga o životnoj i radnoj sredini jedan je od naših prioriteta i zato ulažemo velike napore kako bismo odgovorno i racionalno koristili vodne resurse uz stalno unapređivanje prečišćavanja otpadnih voda. U te svrhe, naša kompanija poseduje ukupno 350 postrojenja za prečišćavanje.

Kako bismo dodatno doprineli odgovornom korišćenju vodnih resusra, čak 79 odsto vode za sopstvene potrebe koristimo iz najmanje osetljivih resursa. Na taj način čuvamo rezerve vode namenjene javnom vodosnabdevanju, prehrambenoj industriji, kao i navodnjavanju poljoprivrednih površina. Svesni značaja koji pijaća voda ima u današnjem svetu, i u narednom periodu odgovoran odnos prema vodnim resursima ostaće jedan od ključnih stubova zaštite životne sredine.

Ciljevi održivog razvoja

Ilustracijama mladih umetnika predstavljeno je 12 odabranih ciljeva propisanih od strane UN-a, za čiju se realizaciju zalažemo.

SAZNAJ VIŠE