#NIStesami

Radni dan u skladištu u Elemiru u doba koronavirusa – prvo merenje temperature, pa posao

Autor: tim NIS-a 11.04.2020 • 6 min read

Kolega Vladimir, koji radi u našem skladištu u Elemiru pored Zrenjanina, podelio je sa nama priču o jednom radnom danu u uslovima vanrednog stanja i epidemije koronavirusa. Sve je ilustrovao fotografijama, koje će u našoj arhivi zauvek ostati kao podsetnik na ova vremena i profesionalizam i predanost naših zaposlenih.

Sa Vladimirom razgovaramo o organizaciji posla u vanrednim okolnostima:

-Jutros smo održali stop sat sa kolegama u Elemiru, gde smo ih uputili u sve što je novo i važno u kompaniji, i organizovali, još jednu u nizu, obuku o korišćenju zaštitne opreme – maski i rukavica. Zatim, pomenuli smo kako se pristupa kolegama iz drugih firmi, odnosno trećim licima koji dolaze po materijal u naše objekte. S obzirom da radimo u skladištu, ne dozvoljavamo nikome osim naših kolega da ulaze u objekat. Dokumentacija se donosi do ulaza u prostorije, a onda se dokumenta obrađuju u kancelarijama. Kolege u kancelarijama su na propisanom rastojanju jedne od drugih – kaže Vladimir i dodaje da imaju dovoljne količine sredstava za dezinfekciju koje redovno koriste. Prostorije se takođe redovno dezinfikuju – imaju dozatore na svakom ulazu, kao i u svakoj prostoriji.

Kako bi se zaštitili naši zaposleni, njihov kontakt sa trećim licima je vrlo ograničen.

– Naše kolege ne prilaze krajnjim korisnicima koji dolaze, imamo posebne procedure za primanje dokumentacije, pregledanje robe i utovar-istovar – ističe naš kolega.

Takođe, svi članovi tima iz Elemira imaju praksu da svakog jutra beskontaktnim termometrom mere temperaturu kada dođu na posao.

-Slika, na kojoj smo formirali trougao, prikazuje naš sastanak na otvorenom. Hteli smo da pokažemo da se pridržavamo svih mera zaštite, i ovde je rastojanje između svakog od nas 3-4 metara – komentariše sliku Vladimir i zaključuje:

-Naši svakodnevni sastanci su važni jer razgovaramo o svemu što se, tokom vanrednog stanja, događa u našoj kompaniji i u zemlji. Samo primenjivanjem svih mera zaštite, ali i racionalnim razmišljanjem i razgovorom, možemo da prevaziđemo ove izazove.

This site is registered on wpml.org as a development site.