#NIStesami

Naši naftaši - simbol istrajnosti i optimizma

Autor: tim NIS-a 26.04.2020 • 5 min read

Kao tehničar tehnolog na naftnom polju Velebit, naš kolega Želimir je na svom radnom mestu i tokom vanrednog stanja. Kaže da se, nakon što je uvedeno vanredno stanje, dosta toga promenilo u svakodnevnom radu.

-Usvojene su dodatne mere koje dosta olakšavaju okolnosti kod izvođenja radova, nadzora, kontakata sa trećim licima. To je veoma pohvalno i olakšavajuće, jer svima je u cilju zaštita zaposlenih od koronavirusa – kaže Želimir.

U uslovima vanrednog stanja i epidemije Želimiru ipak najviše nedostaje zajedništvo sa kolegama:

„Nedostaje mi doručak sa kolegama, da sednemo svi zajedno, podelimo sve na ravne časti i isto tako nastavimo posao“ – ovako odgovara naš kolega Želimir na pitanje šta mu najviše nedostaje na poslu tokom vanrednog stanja.

Mere zaštite na Sabirnoj stanici 2, naftno polje Velebit

-Čim smo saznali za pandemiju, rukovodilac brigade je brzo reagovao i odmah počeo da organizuje posao tako da istovremeno štiti sve nas koji radimo na objektu Sabirna stanica 2, naftno polje Velebit.
Pre svega, organizovali smo se tako da izbegavamo okupljanje u grupama i svaki zaposleni obavlja svoj zadatak sam. Obezbeđene su nam maske i zaštitne rukavice, koje nosimo sve vreme dok smo na poslu. Sredstva za dezinfekciju se redovno koriste na ulazu u prostorije, kao i u vozilima.

Uz dosta predloga i konsultacija, kao i praćenja same situacije, dolazili su do novih saznanja i do novih rešenja po pitanju zaštite ljudstva, kako naših kolega, tako i lica koja dolaze po dozvole i izvođača radova.

-Vrlo je bitno da niko ko dolazi na objekat i naftno polje ne može izaći iz vozila bez maske i rukavica. Ukoliko se dogodi da neko dođe na objekat nepripremljen, dobija novu masku i nove rukavice i, pored toga, vrši dezinfekciju ruku i rukavica na licu mesta – komentariše Samardžić.

Kako provodite vreme kod kuće u izolaciji?

Izolacija – sama reč kaže sve. Izolovan, trudim se da ispunim vreme, da se čujem sa porodicom, decom i unučićima. Često se vidimo preko Vibera, razmenimo iskustva, podelimo neku anegdotu…

Poruka za sve kolege

Od prvog radnog dana, a to je bilo 1. jula 1982. godine, moj moto koji svakodnevno delim sa kolegama, bio je i ostao: „Sačuvajmo sebe, a i druge oko nas“. To bih poručio svima, posebno onima koji me ne poznaju. Treba da se pridržavamo svih mera zaštite koje su propisali nadležni organi, kao i onih koje je uvelo naše rukovodstvo. Neke mere kompanija je podigla na viši nivo, a to je da nema skidanja maske i rukavica na radnom mestu. Mislim da je zbog toga rizik od zaraze koronavirusom sveden na minimum.

#NIStesami

This site is registered on wpml.org as a development site.